samen groeien

de groene slager

SLAGERs, MEATLOVERS & VLEES FANATEN! Het is tijd om de vleessector te vergroenen. De druk op ons voedselsysteem is enorm. We willen samen duurzamer, diervriendelijker en planeetwaardiger ondernemen. Maar het liefst doen we daarbij geen concessies op kwaliteit, beleving, smaak & ambachtelijk karakter. MAAR ALS SLAGER OF VLEESPRODUCENT IS DIE BONENBURGER OF DAT ZEEWIERWORSTJE NOG NÉT EVEN EEN BRUG TE VER! Om jou als producent te helpen met slimme consumentenconcepten te lanceren brengt de groene slager hybride toepassingen naar iedere horeca-, productie-, en thuiskeuken.

De Groene Slager
samen groeien

story

Ben jij een ambachtelijke slager, vleesverwerker, retailer of productiebedrijf en wil je stappen maken richting een groener, duurzamer vlees of vis aanbod Zonder concessies te doen aan smaak, beleving, kwaliteit en ambachtelijke ambiance? Dan moet je zeker even verder lezen.

De groene slager is een uniek concept voor alle ambachtelijke slagers, pl-productiebedrijven en vleesbereiders die Nederland rijk is.

Met de hybride slagersmix en de paddenstoel filet snippers van de groene slager kunnen slagers hun aanbod gemakkelijk plantaardiger maken zonder in te boeten op de randvoorwaarden van een kwalitatief hoogwaardige slager.

De slager maakt met de filet snippers en de slagersmix zelf heerlijke worstjes, gehaktballen, burgers of gehakt.

Hij kiest zelf of hij gaat voor 10, 20, 30, 40 of zelfs 50% plantaardige toevoeging met hybride!

De Groene Slager
samen groeien

Minder vlees zonder Concessies

samen groeien

Slagersambacht in een nieuw jasje

samen groeien

ambachtelijke hybride bereidingen

samen groeien

waarom hybride in opkomst is!

De druk op ons voedselsysteem neemt toe. Retailers en producenten moeten hun verantwoordelijkheid nemen. De eiwittransitie draagt daar aan bij door te schuiven van dierlijk naar plantaardig. Helaas is de kwaliteit van vleesalternatieven te laag gebleken en heeft de consument deze markt doen stagneren. Daardoor is hybride weer in opkomst waarbij we bestaand vleesaanbod in dierlijk aandeel gaan verlagen. Geen 100% alternatief meer maar een laagdrempelige aanpassing op een bestaand product.

De Groene Slager
blaadje

concept marketing, branding, merk & product strategie

hier groeien food ideeën

de groene slager is ontwikkeld voor Beefygreen als concept voor het b2b food productie segment

hier groeien food ideeën

De producten van de groene slager stellen productiebedrijven in staat om hun co2 footprint te verlagen

hier groeien food ideeën

Het concept de groene slager is bedoeld voor slagers, voedselproductie bedrijven en retailers

pit food concepts

een mooie co-creatie

Pit Food Concepts ontwikkelde dit concept voor BeefyGreen en bracht het concept vervolgens naar de markt. samen met toonaangevende Retail producenten ontwikkelde we tal van hybride toepassingen die je vandaag de dag als consument in de supermarkt kunt kopen. We verduurzaamde allerlei private label consumentenproducten waarbij we het dierlijke aandeel verlaagde door een reststroom toe te voegen zonder het referent product te doen veranderen in sensoriek, smaak, mondgevoel en beleving. Denk aan worstenbrood, maaltijdcomponenten, worstjes, burgers, gesneden vleeswaren, soepen, sauzen, spreads en dips.

De Groene Slager